søndag 25. april 2010

Tiurleik

Det så ikke ut til å bli noen tiurleik i år.
Da kamuflasjeteltet skulle settes opp i slutten av påsken viste det seg at skogen på leiken var tatt av en stygg skogsmaskin.
Jeg ble mildt sakt skikkelig forbanna og frustrert over norsk skogbrukspolitikk og hvordan de forvalter vår felles arv og det biologiske mangfold.

Frustrasjonen varte i flere dager helt til min fotokamerat Vidar Lunde, som har vært med på dette tiurprosjektet fra starten for flere år siden, foreslo å sette opp teltet for å finne ut om leiken hadde flyttet seg til en plass i nærheten.

Etter et par netter i teltet var en ny plass lokalisert. Det viste seg att leiken ikke hadde flyttet seg så veldig langt.

Første dag på den nye plassen ga virkelig uttelling 4 tiurer og 10-12 røyer inntok leiken kl. 4 om morningen. Det ble slåsskamper og paringer helt frem til kl.11 om formiddagen da de to siste tiurene vaklet bortover myra og forsvant inn i furuskogen.

Været i løpet av dagen varierte fra sludd og snø med kraftig vind i kastene til lettskyet himmel og vindstille. Været så ikke ut til å påvirke deltagerne på leiken, de fortsatte med sine gjøremål tildekket av snø.

Det ble en minnerik tiurleik og sitter igjen med 9 GB råfiler.
Ung-tiuren tar en hvilepause i lyngen.
Det tar på kreftene når en skal sjekke damer og slåss med gamlekara.

2 kommentarer:

Geir Jartveit sa...

Hei:)
Disse tiurbildene likte jeg veldig godt. Du hadde hellet med deg. Det er veldig trist når man opplever at unike spillplasser blir ødelagt på denne måten. Det er ikke alle som setter pris på det naturen har å by på.
Takker for gode bilder

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Fin blogg så den først i dag.
Sjønner godt frustrasjonen din når jeg ser første bilde!
Nå endte det godt denne gang så en får krysse fingrene for at det går lenge til den og blir rasert.
Fin serie med bilder og du verden for noen spennende timer dere fikk på leiken.

Mvh Rune