torsdag 20. mai 2010

Katastrofe i kattuglekassa

Tragisk slutt på årets kattugleprosjekt.


Fra kjøkkenvinduet på hytta har jeg fulgt med kattugla nesten hver kveld fra begynnelsen av april. Med ny kasse og god tilgang på smågnagere så ut til å gå bra.
Planene var store, fotografering av ugla på vei inn til kassen med fjernstyrt kamera og av ungene når de kom ut. Hadde satt av resten av mai og deler av juni til dette prosjektet.

Etter en tur på morningen i dag for å sjekke en havørn lokalitet med teleskop satt jeg i 11 tiden på terrassen med en kopp kaffe.
Plutselig dukket det opp en mår på vei mot uglekassen. Jeg fikk jaget den bort før den kom inn i kassen men det var med bange anelser jeg hentet stigen og klatret opp.
Kassen var tom.
Måren hadde nok vært der om natten eller på morningen og tatt ungene og kom tilbake for å se om det var mer mat. Dette er naturens harde virkelighet men allikevel en skikkelig nedtur for kattugla og fotoprosjektet mitt.

3 kommentarer:

Roy Mangersnes sa...

Det var jo nitrist!!!

Utrolig kjedelig.

Mvh, Roy

Bjørn Einrem sa...

Ja Roy,det var en skikkelig nedtur.
Det var nok det samme som skjedde i fjor i den gammle kassa. Da var jeg også sikker på att det var hekking på gang men det ble stille omtrent på denne tiden.
Det er blitt sett mår i område men jeg har aldri sett den her ved hytta. Jeg har heller ikke drevet med foring av mår her.
Nå lurer jeg på om jeg skal lage et mårprosjekt og utnytte situasjonen eller sette opp mårfeller til høsten eller gjøre begge deler.
Bjørn

Knut-Sverre Horn sa...

Hvis du har kassa i et frittstående tre, er det vel mulig å hindre måren i å klatre opp med en metallkrage rundt stammen?